top of page

VANLIGA FRÅGOR

 • Hur använder jag era doftljus på bästa sätt?
  Placera ditt doftljus på platser där du spenderar tid för att verkligen kunna njuta av dess doft och atmosfär. Varje gång du återvänder till ditt ljus och din affirmation, skapar du en speciell stund för dig själv. Återkom till platsen, till din kropp och ditt andetag. Var noga med att det är en jämn och brandsäker yta du ställer ljuset på och utom räckhåll för brandfarliga material, barn och husdjur. Låt ljuset brinna tills hela ytan har smält för att förhindra tunnelbildning och maximera brinntiden, vilket tar ungefär 4 timmar första gången. Håll ljuset under övervakning, även efter att du har släckt det ett tag. Läs gärna mer om hur du kan maximera upplevelsen med ditt doftljus här och fortsätt skapa lugn och harmoni i ditt rum.
 • Hur kan jag ta hand om och förvara mitt doftljus på bästa sätt?
  För att förvandla ditt doftljus till en långvarig och njutbar upplevelse, här är några tips att tänka på: Optimera brinntiden Låt ditt ljus brinna tills hela ytan har smält och skapat en vacker smältpool varje gång du använder ditt doftljus. Detta undviker inte bara tunnelbildning utan maximerar även brinntiden och förlänger din upplevelse. I början kan detta ta uppemot 4 timmar. Skulle en tunnel bildas, eller att du noterar restvax på glasets väggar efter användning, ingen fara. Det kommer naturligt att smälta bort under senare användning. Det är en normal process och en del av hur våra handgjorda doftljus fungerar för att ge dig den bästa och säkraste brinnande upplevelsen över tid. Njut av ljuset och låt det utveckla sin fulla potential. Innan varje användning, se till att din veke är cirka 0,7 cm lång för att förbättra brinntiden, trots att vår veke är självtrimmande kan det vara bra att ändå se över den. Undvik att trimma den för kort, och du kommer att få ut det mesta av ditt ljus. Säker användning Placera alltid ditt ljus på en stabil och brandsäker yta och låt det sprida sitt sken under övervakning. För att säkerställa en trygg atmosfär, håll det utom räckhåll för barn och husdjur. När du släckt ditt ljus, kan du justera vekens position om detta behövs för att få en jämnare bränning. När du inte använder ditt ljus Ge ditt ljus den omsorg det förtjänar genom att förvara det i en sval och torr miljö, helst borta från direkt solljus eller fukt och en temperatur mellan 10-28 grader. Detta bibehåller inte bara doftens kvalitet utan även dess visuella charm. Genom att omfamna dessa enkla riktlinjer skapar du en förlängd och härlig doftljusupplevelse, där aromen och skönheten strålar maximalt. Njut av varje stund med ditt doftljus!
 • Hur väljer jag rätt ljus till olika tillfällen eller stämningar?
  När du väljer ett doftljus, låt din längtan vara din kompass. Våra doftljus erbjuder en palett av aromer, var och en med en unik avsikt. Känn efter vad du längtar efter och välj det ljus som resonerar med dina känslor och behov.
 • Använder ni eteriska oljor eller doftoljor?
  Vi använder främst ekologiska eteriska oljor i våra doftljus, men ibland även naturliga doftoljor och doftoljor för att skapa en perfekt harmoni och balans.
 • Är era doftljus handgjorda?
  Ja, våra doftljus är handgjorda i små satser för att säkerställa högsta kvalitet och uppmärksamhet på detaljer.
 • Vilket vax använder ni i era ljus?
  Vi använder en kombination av EU-rapsvax och kokosvax, vilket är det mest miljö- och hälsovänliga alternativ när det kommer till olika vaxsorter. Ett vegansk vax av hög kvalitet och därmed utan tillsatser, GMO-fritt, inte testat på djur och innehåller inga spår av petroleum. Genom att undvika sojavax och paraffin, vanliga vaxsorter i många doftljus idag, följer vi vår filosofi att skapa etiskt hållbara produkter med korta transporter som respekterar djur och natur. Genom att välja GU-RU kan du också ha gott samvete.
 • Vad använder ni för vekar?
  Vi använder en vaxad och flätad veke av bomull med små papperspartiklar, tillverkad i EU med ÖKO-TEX certifiering. Den är optimerad för just vårt vax samt storleken på glasburken och skall vara självtrimmande, trots detta är det bra att hålla koll på att veken håller en längd om 0,7 cm innan varje användning.
 • Är era doftljus veganska?
  Ja, våra ljus är veganska och cruelty free.
 • Kan glasburken återanvändas?
  Ditt GU-RU glas är framtaget speciellt för ljus och tillverkad av högsta kvalitet, fritt från bly och andra tungmetaller. Låt din fantasi flöda, och återanvända gärna glaset till allt från värmeljus till vas för dina nyplockade vårblommor. Glaset tål maskindisk.
 • Kan jag använda doftljus när jag är gravid och ammar?
  Under graviditet och amning, vara försiktig med starka dofter. Välj milda doftljus med lugnande oljor som lavendel, kamomill och mandarin. Undvik starka oljor som pepparmynta och rosmarin. Bebisar kan vara känsliga för dofter, så välj icke-irriterande alternativ och var medveten om ditt barns eventuella reaktioner på dofter i din omgivning. Överväg användningen av doftljus som innehåller eteriska oljor under de första 3 månaderna av graviditeten, då detta är den mest känsliga perioden för fostrets utveckling. Läs ingredienslista och testa försiktigt. Om du är osäker, prata med en läkare eller aromaterapeut.
 • Är era doftljus säkra att använda i närheten av barn eller husdjur?
  Ja, våra doftljus är säkra när de används enligt anvisningarna. Placera dem dock utom räckhåll för barn och husdjur. Dock är det bra att vara medveten om ditt barns eventuella reaktioner på dofter i din omgivning, då barn, särskilt spädbarn och små barn är extra känsliga.
 • Hur kan jag undvika sotbildning från ljuset?
  Glada nyheter! Våra ljus ger ingen sotbildning. Det sker i första hand om man använder paraffin, vilket vi inte använder i våra ljus.
 • Vilka försiktighetsåtgärder bör jag ta vid användning av doftljus?
  Det är alltid bra att vara försiktig och använda dina sinnen. Om du märker någon obehaglig reaktion när du andas in doftljuset, som irritation i ögonen eller näsan, bör du sluta använda det. Om du har några specifika medicinska tillstånd eller är osäker på hur du reagerar på eteriska oljor, kan det vara klokt att konsultera din läkare eller en certifierad aromaterapeut för personlig vägledning och säkerhet.
 • Hur påverkar doftljus miljön?
  Våra doftljus är tillverkade med naturlig raps- och kokosvax som är biologiskt nedbrytbar. Vi strävar efter att minimera vår påverkan på miljön genom att använda hållbara material och förpackningar.
 • Vart produceras era doftljus?
  Våra anpassade doftljus tillverkas i hjärtat av Småland, för hand och med massor av kärlek. Glasen tillverkas i Polen, och vi har nära kontakt med fabriken för att säkerställa hög kvalitet och goda arbetsförhållanden.
 • Hur jobbar ni för hållbarhet?
  Vi värnar om djur och natur, därför är det en självklarhet att skapa produkter som är helt veganska och ej testade på djur. Vi på GU-RU strävar efter att jobba långsiktigt och hållbart genom alla led, vi ser över verksamheten regelbundet för att hela tiden säkerställa att vi är där vi önskar. Det ska kännas bra i hjärtat att handla av oss.
 • Vad är er retur- & återbetalningspolicy?
  Läs om vår retur- och återbetalningspolicy här:
bottom of page