top of page

Hur använder jag mitt

Doftljus

Ett GU-RU ljus är mer än bara ett doftljus - det är en helhetsupplevelse.

Oavsett om du ska köpa ett ljus till dig själv eller någon annan så är första steget att välja med hjärtat.

Till våra ljus medföljer en affirmation och en ritual - det kan vara ett steg i att skapa mer ljus i ditt liv. 

Val av doftljus

När du väljer ett doftljus, låt din längtan vara din kompass. Våra doftljus erbjuder en palett av aromer, var och en med en unik avsikt.

Känn efter vad du längtar efter och välj det ljus som resonerar med din längtan. På så sätt skapar du en speciell stund som harmonierar med dina känslor och behov. 

LÅT DITT DOFTLJUS VÄGLEDA DIG ...

Låt ljuset förgylla ditt hem som en fin och betydelsefull detalj. Med framsidan ut mot blickfånget, som en ständig påminnelse att komma tillbaka till. När det är tid för ditt ljus att guida dig, vänd på glaset, på samma sätt som du vänder blicken inåt. 

Tänd ljuset och invänta den underbara doften. Utför din ritual. Sitt gärna kvar en stund och låt övningen och affirmationen få landa i dig innan du fortsätter med din dag.

Läs ljusets affirmation, gärna flera gånger och gör den övning som medföljer ditt ljus. Detta kommer sätta en ton, ett litet frö i ditt undermedvetna. 

När du sedan har släckt ditt ljus, bär fortfarande med dig känslan av fullständighet!

Tänk på att: Första gången du tänder ditt ljus bör det brinna så länge att det bildar en smältpool över hela ljusets bredd för att minska risken för "tunnelling", på så sätt ökar du ljusets livslängd. Du kan läsa mer om ljusvård nedan eller på FAQ.

PLATSEN

Ditt doftljus leder dig bortom det yttre, genom att skapa en filosofisk plats för lugn och harmoni. Varje rum, med sin unika storlek och utformning, erbjuder en annan möjlighet till reflektion och medvetenhet.

 

Ljuset fyller rummet med en skiftande doft, påminner om närvaro och ögonblick av frid. Placera ditt doftljus med omtanke, låt det symbolisera din filosofi om livet och omgivningen. 

POSITIONEN

I närvaron av ditt ljus, har din fysiska position betydelse. Den formar din upplevelse och skapar den unika känslan av trygghet och bekvämlighet, som du sedan bär med dig. Oavsett om du sitter, ligger eller rör dig medvetet runt.

 

Det är i denna harmoniska position som ljusets egenskaper kan vägleda och hjälpa dig på bästa sätt, både i stunden och i din vardag.  

ANDETAGET

Låt ditt ljus påminna dig om att sakta ner, andas lite långsammare, mjukare, och kanske lite mer ljudlöst. Eller mer fokuserat, riktat och djupare för att verka som stöd genom din praktik.  

Ljusen fungerar som en guide till medvetenhet och insikt, så låt varje andetag leda dig närmare ditt inre själv och din sanna kärna. 

Andas in, Andas ut.

Ta hand om ditt doftljus

Ljusvård

Hur jag får ut det bästa av mitt doftljus

01

Om våra Doftljus

Våra handgjorda doftljus av raps- och kokosvax ger en unik och väldoftande upplevelse med en vacker brinntid. Vekarna är av bomull och vårt CE-märkta glas är speciellt designat för doftljus. Trots eventuella naturliga variationer i vaxet påverkas varken brinntid eller doft. Lite tålamod kan krävas för att doften ska spridas fullt ut. Om du ser lite kvarvarande vax på glaset efter de första användningarna, låt det vara - det smälter senare. 

Skapa en omsorgsfull plats för ditt ljus och låt varje tändning vara en njutning.

03

Praktiska tips

Låt ljuset brinna i cirka 3-4 timmar åt gången för att undvika tunnelbildning. För bästa ljusupplevelse, förkorta veken till ca 0,7 cm innan tändning. Det hjälper inte bara mot för hög låga och främjar en jämn bränning, utan förlänger även ljusets livslängd och bibehåller optimal temperatur för en behaglig doft. Vid spill, använd varmt vatten och tvål. Förvara ljuset på en torr plats utan direkt solljus för att bevara färgen, särskilt vita ljus som kan gulna. Håll rumstemperaturen mellan 10 och 28 grader för att säkerställa formens bevarande och undvika sprickbildning.

02

Om raps- & kokosvax

Genom att kombinera raps- och kokosvax skapar vi ljus med fördelarna av båda. Resultatet är en jämn och ren förbränning, effektiv doftretention och ett mjukt, behagligt ljus. Denna kombination av förnybara resurser ger inte bara estetiska fördelar utan också en hållbarhet som vi värdesätter. Utforska möjligheterna med våra unika ljus och upplev en skonsam och miljövänlig atmosfär. Vårt veganska vax är GMO-fritt, utan tillsatser och självklart inte testat på djur. Vaxet har låg smältpunkt - blir inte lika varmt. 

04

Säkerhet

Placera alltid ditt ljus på en stabil och brandsäker yta, och låt det sprida sitt sken under övervakning för att säkerställa en trygg atmosfär. Håll det utom räckhåll för barn och husdjur. Justera vekens position efter att du har släckt ljuset om det behövs och var medveten om ljusets omgivning och undvik dragiga områden. Genom att inkludera dessa säkerhetsaspekter skapar du en grund för att njuta av dina doftljus på ett tryggt och ansvarsfullt sätt. Vi vill även påminna om att aldrig lämna ett tänt ljus utan uppsikt och spara UFI-nummer.

bottom of page